Pages

Subscribe:

21 Ekim 2010 Perşembe

HERKESE HAK ETTİĞİ KADAR...

     Bugüne kadar, bir sürü dostum, arkadaşım, sırdaşım oldu. Her biriyle güzel anılar, güzel paylaşımlar edindim. Bunca hatıralara göz attığımda karşıma çıkan: 'Kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyeceksin' gerçeği oldu.

     Hayatında büyük darbeler yemiş, hayal kırıklıklarına uğramış, şok olmuş insanlara baktığımızda hep şunu görürüz; kendisinin yıkan hadisenin temelinde karşısındaki kişiye vermiş olduğu aşırı güven, aşırı sevgi, aşırı saygı ve aşırı önem yatmaktadır. Eğer kaşındaki kişiden her an herşeyi beklersen, o kişi sana karşı bir yanlış yaptığında buna hazırlıklı olursun. İşete bir çok kişi kendisini yıkan hadiseden sonra, muhatabına: " Bunu senden hiç beklemezdim." der. Bunu senden beklemezdim dememek için her an herkezden herşeyi bekleyin. Bu demek değilki, hiç kimseye güvenmeyin herkese şüpheyle bakın. Kesinlikle bu demek değil ama tedbirli olun. Hani bir söz vardır ; "İtimat, kontrole mani değildir." Bu sözde olduğu gibi insanların yanlış hareketlerine karşı hazır olmak güvenimize mani olmamalı.

     İşin birde şu boyutu var: Şeytan, bir insan bir diğerine iyilik yaptımı hemen onun yakasına yapışır. İyilik edilen kişinin peşini bırakmaz taki, kendisine iyilik edilen kişi, kendisine iyilikte bulunan kişiye bir kötülük yapana dek. O yüzden de "iyilikten maraz doğar" denilmiştir.

     Bu konular çok su götürür. Daha anlatılacak bahsedilecek o kadar çok mesele var ki; buna zaman yetmez. İşin en önemli noktası ise başta da belirtitiğim gibi, her an herkesten herşeyi bekleyeceksin ki hazırlıklı olacaksın kimseye körü körüne bağlanmayacak, hayatını o şeye ipotek etmeyeceksin. Tek dayanağım dediğin bağlandığın şey bir den çekiliverirse yıkılırsın.

     Son olarak bizler kuluz, aciziz, herkes hata yapar bizlerinde hataları yanlışları olmuştur. Ne kendinize insanları çok bağlayın; ne de siz insanlara çok bağlanın. Şunu unutmayın "ağaca dayanma kurur. İnsana güvenme ölür..."

0 yorum: