Pages

Subscribe:

12 Şubat 2011 Cumartesi

ALLAH I TANIYABİLMEK

     Dünyaya yaklaşık 70 milyar insan gelmiş, bunlardan 63 milyarı ölmüştür. Bunca insanın, kalbinde olan, ve bunu dışına çeşitli şekillerde vurdukları bir 'Allah inancı' söz konusu olmuştur.

     Her insan Allah a inanır. Ama O, yüce varlığı, O yaratıcıyı değişik adlarla isimledirmişlerdir. Kimisi: "kozmoz" demiştir. Kimisi: "tanrı" demiştir. Sonuç itibariyle herkes bu, muhteşem eserlerle dolu kainatı var eden çok güçlü, çok akıllı, herşeye hakim bir varlık olduğu hakikatini kabul etmişlerdir. Dini bir inanışa sahip olmayan biri şunu demişti: "Allah ı inkar etmek mümkün değil." Evet her şey; zerreden kürreye herşey, O yaratıcının varlığını, var olduğunu haykırmakta. 

     Bu noktada değinmek istediğim konu şu; bir popcuyu, bir topcuyu, bir tv programını, tanıdığımızın yüzde kaçı kadar; herkesin kabul ettiği ve bizi yoktan yaratan yaratıcıyı tanıyor ve biliyoruz?..

     Atmış üç milyar insan ölmüş. Bizde öleceğiz. Öyle yada böyle bilmediğimiz, şuanki aklımızla kavrayamadığımız bir yolculuğa çıkacağız. Eğer ölüm yokluksa, ötesini bilmenin bir manası yok. Peki yokluk değilde sonrasına dair bir şeyler bizi bekliyorsa! Ki, bekliyor... İki saatlik yolculuğa çantalar hazırlayan, elbiselerini değiştiren, cebindeki paraya bakan ve tedarik eden biz, ne diye sonsuz yolculuğa hazırlanmaz, o sonsuz yolculuğu düşünmez, o zorlu yolculuğun idrakine varmayız?

     Eğer biz Allah ı tanımaz isek; huzuruna vardığımızda O da bizi tanımayacaktır. Bizimle muhatap olmayacaktır. Çok iyi tanıdığımız bir popcu, bir topcu kadar da mı değeri yok?

     Başımızı ellerimizin arasına alıp, şu yalan Dünyanın bizi sürüklediği girdaptan kurtulup, uzun uzun düşünmemiz lazım.

    Allah ı Tanıyabilmek lazım...

0 yorum: